1. Bayburt Tasarım Beceri Merkezinde her yaş ve eğitim kademesinden öğrencilerimizin yararlanacağı donanım ve ortamlar mevcuttur. Merkezin işleyişi, koordinasyonu ve her türlü sorumluluğu İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Ar-Ge birimi tarafından gerçekleştirilmektedir.
2. BTBM Merkezi'nde; Drama, İngilizce, Zeka Oyunları, Ahşap İşleme, Resim ve Heykel, Robotik, Kodlama, 3 Boyutlu Tasarım, Model Uçak ve Drone, Ses Kayıt Stüdyosu, Müzik, AstroSTEM olmak üzere 12 atölyemiz tam donanımlı olarak öğrencilerimizin kullanımı için hazırlanmıştır.
3. Öğrencilerin BTBMde yer alan atölyelere ulaşımı, atölyelerde faaliyet gerçekleştirmeleri ve okullarına geri dönüşleri esnasında okullarımız, öğretmenlerimiz ve BTBM sorumlu öğretmenlerimiz Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatı çerçevesinde İş Sağlığı ve Güvenliği başta olmak üzere ilgili yönetmeliklere uygun olarak hareket edeceklerdir. BTBM de gerçekleştirilecek tüm faaliyetlerde Bakanlığımızın ilgili mevzuatlarının harfiyen uygulanmasından BTBM dışında okul idareleri ve öğretmenlerimiz, BTBM içinde ise Merkezde görevli olan öğretmenlerimiz, sınıflarıyla birlikte gelen öğretmenlerle beraber sorumludur. Faaliyete katılım sağlamak için başvuru yapacak tüm okullarımız bu hususu bir tebliğ ve yasal sorumluluk olarak kabul etmiş sayılır.
4. Öğrencilerimizin okullarından BTBM Merkezine ulaşımları, okulların talep etmeleri halinde Eğitim Müdürlüğü'nün tahsis ettiği minibüs tarafından sağlanabilecektir. Bunun için başvuru esnasında bu durumun başvuru formunda belirtilmesi gerekmektedir. Ulaşım için servis talep edecek okullarımızın en az 3 gün öncesinden müracaatlarını tamamlayıp ulaştırması gerekmektedir. Ulaşım için Müdürlüğümüzden araç tahsisi talep eden okullarımızın randevu saatindenen az 15 dk önce BTBMde olacak şekilde hazır olmaları ve dönüşte de öğrencilerimizin okul servisleri ile ilgili süreci aksatmayacak şekilde hazır olmaları gerekmektedir. Başvuru yapacak öğretmenlerimizin planlama yaparken atölye randevu formunda yer alan saatleri dikkate alarak ulaşımı da içerecek ve öğrencinin herhangi bir şekilde mağduriyet yaşamasını önleyecek şekilde planlama yapması gerekmektedir. Öğrencilerin ulaşım süresince ulaşım güvenliği için gerekli olan kurallara uyması okul idarelerinin sorumluluğundadır.
5. Randevu talepleri öğretmenler tarafından oluşturulacaktır. Merkez de bulunan okullar 2 ders saati, Merkez Dışından ( Köy Okulu ) 4 ders saati etkinlik yapacak şekilde tasarlanmıştır. Bu uygulama Merkez dışından gelecek okullarımızın mesafe nedeniyle zaman kaybı yaşamamaları ve tek seferde geliş-gidiş yaparak maksimum sürede atölyelerden faydalanmaları için tasarlanmıştır.
6. Öğretmen aynı gün içerisinde sadece bir randevu oluşturabilmektedir.
7. BTBM Merkezi kullanımı için öğrenciler, okulları dışına çıktıkları için velilerinden "veli muvafakatnamesi " almaları gerekmektedir. Bu belgelerin alınması, toplanması ve korunması okulun sorumluluğundadır.
8. Sınıftan sorumlu öğretmen; okuldan ayrılırken, BTBM Merkezi'ne girişte, BTBM Merkezi'nden ayrılırken ve okula dönüldüğünde yoklama almalı ve öğrencilerin yaşayabileceği muhtemel durumlara karşı gereken hassasiyeti göstererek sorumluluğunu yerine getirmelidir.
9. BTBM Merkezi, yukarıda bahsedilen derslerde ilgili kazanımlara yönelik uygulama alanı olarak kullanılabileceği gibi, okullarımızda kurulmuş ya da kurulacak olan model uçak, drone, robotik ve kodlama takımlarının da yarışmalara hazırlık yapabilecekleri donanım ve alanlara sahiptir. Okul takımlarımız da yine takımdan sorumlu rehber/danışman öğretmenleri vasıtasıyla BTBM Merkezini hafta sonu ve okul saatlerinden sonra olacak şekilde randevu alarak kullanabilecektir. BTBM Merkezini randevu saatleri dışında kullanmak isteyenlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.
10. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi, Merkezin kullanımı esnasında her türlü bilgilendirme, oryantasyon ve herhangi bir sorunun çözümü için öğretmen ve beraberindeki gruba nezaret edecektir.
11. BTBM Merkezi'nde bulunan donanım hiçbir şekilde Merkez dışına çıkarılmayacaktır.
12. BTBM Merkezi'nde bulunan donanımlar ve ekipmanlarla ilgili herhangi bir arıza durumunda ilgili öğretmen derhal o gün görevli/sorumlu olan Ar-Ge birimi personeli ile irtibat kurarak sorunun çözülmesini sağlamalı gerekmesi halinde tamir, bakım, güncelleme vb. durumları ilgili Ar-Ge personelinin gerçekleştirmesini beklemelidir.